
Ficat Sanatos, Detoxifiere si Uleiuri Esentiale
Stiai ca ficatul este al doilea cel mai mare organ cu rol in detoxifiere? Artrita, oboseala, probleme cu kilogramele, dureri reumatice sau orice alte dureri, au legatura cu sanatatea ficatului. Din acest motiv, detoxifierea si sanatatea acestui organ sunt deosebit de importante.
Sanatatea include o serie de obiceiuri pe care le ai in fiecare zi. Obiceiuri ca si mancare, exercitiile fizice, somnul, relaxarea, managementul stresului si acumularea de toxine, in fiecare zi. Unele sunt obiceiuri formate sau invatate, altele sunt obiceiurile altora, care te afecteaza si ep tine in fiecare zi. cum ar fi toxinele din mediu si apa.
Stresul toxic pus pe corpul tau in fiecare zi, se manifesta asupra sanatatii tale. Buna functionare a organelor vitale si minimizarea incarcaturii toxice pot influenta sanatatea ta, la fel de mult ca oricare alt factor controlabil, cum ar fi nutritia, sportul, somnul si managementul stresului.
Pentru a intelege importanta minimizarii incarcarii toxice, trebuie sa definim mai intai niste termeni fundamentali si sa vedem cum functioneaza sistemele noastre naturale de detoxifiere. O “toxina” este orice substanta care provoaca stres in plus pentru corp.
“Incarcarea toxica” se refera la volumul acestor substante care au fost acumulate in organism la un moment dat si la presiunea pe care o pune asupra sistemelor corporale si a organelor vitale. Toxinele provin din nenumarate surse, multe dintre care nici macar nu suntem constienti.
Amenintarile de mediu, cuma r fi supraincalzirea, lipsa copacilor, implict al oxigenului, substantele chimice si radiatiile sunt trei dintre cele mai comune categorii. Din punct de vedere tehnic, fiecare substanta care are o compozitie chimica consistenta este o “substanta chimica”, dar în termeni obisnuiti, o substanta chimica este orice substanta (naturala sau sintetica) care poate stresa corpul.
Exemple de substante chimice cu care intram adesea in contact sunt ingredientele din alimentele procesate, cum ar fi indulcitorii artificiali si potentatorii de gust, noxele, fumul de tigara, solventii, materialele plastice, pesticidele si produsele de curatenie.
Corpul tau are diferite cai prin care este expus direct la toxine si cateva mecanisme diferite pe care le foloseste pentru a face fata acestei expuneri.
Cele mai vulnerabile cai de acces, sunt plamanii, tractul digestiv si pielea. Esti expus direct la toxine prin alimentele pe care le consumi, aerul pe care il respiri si orice intra in contact cu pielea ta. Organismul tau are propriile mecanisme de aparare naturale pentru a proteja aceste cai. De exemplu, pentru a proteja cel mai susceptibil tesut, nasul, gura si gatul sunt captusite cu o mucoasa groasă pentru a prinde particule straine inainte de a . ajunge in organism.
In acelasi fel, in interiorul plamanilor sunt celule imune speciale care distrug orice alti agenti straini care pot trece prin membrana de protectie care se numeste mucoasa. In timp ce avem putin control asupra calitatii aerului pe care il respiram atunci cand suntem inafara casei, sau chimicalelor la care suntem expusi in mod constient, exista masuri pe care le poti lua pentru a minimiza expunerea si pentru a sustine mecanismele naturale care trateaza toxinele. Asta este o veste extraordinar de buna.
Pe plan intern, un organism sanatos gazduieste bacterii care ajuta mecanismele noastre de aparare in reducerea incarcaturii toxice. Tractul digestiv este populat cu trilioane de microorganisme care formeaza colectiv un ecosistem natural. Aceste microrganisme, denumite in mod obisnuit microflora intestinala sau flora prietenoasa, si ea joaca un rol semnificativ in sanatatea generala.
Fara un mediu probiotic sanatos, care favorizeaza cresterea acestor microorganisme, microbii mai putin doriti au libertatea de a ataca tractul gastro-intestinal. Microflora intestinala ajută la mentinerea eficientei digestive, produce enzime care descompun proteinele in aminoacizi utilizabili, ajuta organismul sa produca si sa metabolizeze o serie de vitamine diferite si sunt esentiale in transportul vitaminelor si mineralelor prin peretele intestinal si in sange . Fara ele, mai multe procese metabolice si functii neuromusculare sunt incetinite si apar deficiente nutritive, iar capacitatea sistemului imunitar de a raspunde amenintarilor slabeste.
Ce poti sa faci practic?
1. Fa un program de detoxiefiere
Un program pe care il recomand cu toata caldura si increderea, pentru ca este testa de mine personal, este Cleanse&Restore de la doTERRA. Acest program se desfasoara pe 30 de zile si are rolul de a curata, elimina toxinele si reataura celulele astfel incat fiecare particica a corpului tau sa fie capabiula sa isi faca treaba la capacitatea maxima.
Kitul Cleanse&Restore contine:
- doTERRA Life Long Vitality Pack
- DDR Prime soft gels
- ZenGest digest tab
- Zendocrine soft gels
- PB Assist
- GX Assist
- TeraZyme
- Lemon
2. Regenereaza celulele
Dupa ce ai scos mizeria din organism, este timpul s ate ocupi de regenerare. Pentru asta vei avea nevoie de niste ajutoare care stiu sa mearga tintit la radacina si sa sustina celula in functionarea ei optima. Daca te ocupi de celula, te vei bucura de sanatate ca si intreg. Cum sa faci asta?
A. Cotinua sa iei zilnic mancarea celulara Life Long Vitality Pack
B. Ia zilnic TeraZyme.
Alimentele proaspete/crude contin in mod natural enzime. Insa cate alimente proaspete mancam in comparatie cu cele procesate ca sa mentinem enzimele in cantitatea necesara? Orice metoda de procesare a alimentelor distruge enzimele. Gandeste-te la enzime ca si la lucratori intr-o fabrica. Cu cat ai mai putini muncitori cu atat este mai ineficienta productivitatea, in cazul nostru, sanatatea/functii vitale.
Enzimele sunt substante care fac posibilă viata. Ele sunt necesare pentru orice reactie chimica care apare in corpul nostru. Fara enzime nu ar avea loc nici o activitate. Vitaminele, mineralele sau hormonii nu pot face nici o miscare fara enzime.— Dr. Edward Howell (Multumim Kati Heppelmann)
C. On Guard capsule moi – amestec pentru imunitate
On Guard este un amestec de Portocala salbatica (coaja), cuisoare (mugur), piper negru (samanta), scortisoara (frunza/scoarta), eucalipt (frunza), oregano (frunza), rozmarin (floare/frunza), roinita (frunza), ulei de masline extravirgin, amidon alimentar nemodificat genetic, caragenan, glicerina, maltitol, apa purificata.
Acesta sustine sistemul imunitar in lupta cu virusii, bacteriile si alte provocari pe care organismul le intampina in fiecare zi. Luat de doua ori pe zi, contibuie la sustinerea sistemului imunitar si sustine functiile ficatului in procesul de detoxifiere naturala.
D. Zendocrine amestec de uleiuri esentiale
Sprijina
In prima luna dupa detoxifiere poti utiliza amestecul – diluat si aplicat topic pe abdomen / proiectia ficatului.
Daca simti nevoia – poti opta ulterior pentru capsulele Zendocrine pentru administrare interna.
Asa cum Boyd Truman – un practician cu experienta de peste 25 de ani in ceea ce priveste uleiurile esentiale, tata a 8 copii, autorul metodei Simfonia Celulelor si Sistemele Corpului – spunea:
“Ai grija de mediu (adica de corp), sustine sanatatea corpului tau avand grija de el – asta e adevarata preventie – nu lupta contra bacterii, contra virusi, contra viata…
Let your food be your medicine !”
3. Sustine ficatul in fiecare zi
Pentru a sustine functiile ficatului ai la indemana cateva ajutoare pe care le poti folosi in fiecare zi. Si acestea sunt:
- uleiul esential de Tamaie (Frankincense) administrat sublingual cate 2 picaturi in fiecare dimineata
- ulei esential de Lamaie (Lemon) pus in apa, cate 2 picaturi la 3-4 ore, ajuta la detoxifierea naturala zilnica
- complexul de vitamine si nutritie completa Life Long Vitality Pack, cate 2 capsule din fiecare de 2 ori pe zi
- TerraZyme enzime digestice cate 1 la fiecare masa, cu jumatate de ora inainte de mancare
- PB Assist, prebiotice si probiotice natural care sustin flora intestinala
- L-Glutamina si L- Glucozamina sustin mucoasa intestinala si repara peretii intestinelor, stomacului si a colonului
Facand asta in fiecare zi, vei sustine sanatatea ta in cele mai optime conditii, iar corpul te va rasplati cu sanatate, energie si vitalitate, gata s afaci fata fiecarei provocari si sa te bucuri de fiecare lucru. Si stiu asta din experienta de a trai sananatea recapatata cu protocoalele de care am povestit de mai sus. Poti sa afli despre ce este vorba aici.
Intrebare: Tu ce faci pentru a sustine sanatatea ficatului si a elimina toxinele din organism?

